Web Analytics Made Easy - Statcounter

تظاهرات جدیدی در پایتخت سودان و دیگر شهرهای این کشور آغاز شده و معترضان بازگشت حاکمیت غیر نظامی و آزادی بازداشت‌شدگان را خواستار شدند، از سوی دیگر مقامات حاکم واکنشی نسبت به ابتکار عمل پیشنهادی کمیته‌های مقاومت نشان ندادند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه عربی۲۱، هزاران معترض سودانی در تظاهرات جدیدی در منطقه باشدار واقع در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در خارطوم با در دست داشتن پرچم‌های این کشور، حرکت خود را به سمت دفتر شورای ریاستی آغاز کرده و برقراری حاکمیت غیرنظامی و آزادی زندانیان را خواستار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل مقامات حاکم در این کشور پاسخی به ابتکار عمل کمیته‌های مقاومت نشان ندادند.

روز یکشنبه قیمت نان در سراسر سودان بیش از ۴۰ درصد و هزینه حمل و نقل ۵۰ درصد افزایش داشت و در کنار آن قیمت سوخت نیز بالا رفت.

با افزایش قیمت نان و سوخت، دانشجویان و ساکنان شهرهای مختلف سودان به خیابان‌ها آمده و بازگشت حاکمیت غیرنظامی را خواستار شده و اعتراض خود را نسبت به افزایش هزینه‌های معیشتی در این کشور اعلام کردند.

سودان یکی از فقیرترین کشورهای جهان بوده و از جمله کشورهایی است که در صورت کاهش کمک‌های خارجی در پی بحران روسیه و اوکراین زیان بسیاری را متحمل خواهد شد به ویژه اینکه سودان یکی از سه کشوری است که مردم آن برای ادامه زندگی خود به کمک‌های بشردوستانه وابسته هستند.

 در شهر الدمازین در استان نیل آبی کمیته‌های مقاومت اعلام کردند، مسئولان امنیتی پس از تظاهرات در این شهر تعدادی از دانشجویان را بازداشت کردند.

در شهر پورت سودان در استان البحر الاحمر کمیته مقاومت در صفحه رسمی خود در فیسبوک تصاویری از تظاهرات برای حاکمیت مدنی را به اشتراک گذاشت.

رسانه‌های داخلی سودان اعلام کردند درشهر عطبره در استان نهر النیل تظاهرات دانشجویی برای دومین روز پیاپی در اعتراض به وخامت شرایط معیشتی برگزار شد.

همچنین شهر نیالا، مرکز استان دارفور جنوبی شاهد تظاهرات دانشجویان بود و برخی فعالان تصاویری از یورش وحشیانه نیروهای امنیتی به معلمان را به ثبت رساندند.

کمیته مرکزی پزشکان سودان اعلام کرد که در جریان اعتراضات 14 مارس، ده‌ها تن بر اثر شلیک گلوله‌ و گاز اشک‌آور زحمی شدند.

روز یکشنبه مرکز هماهنگی کمیته‌های مقاومت در خارطوم اعلام کرد که تظاهرات ۱۴ مارس به سمت کاخ ریاست جمهوری و برای درخواست حاکمیت مدنی و آزادی زندانیان برگزار خواهد شد.

گروه‌های مخالف در سودان و نهادهای حقوقی مقامات این کشور را به بازداشت برخی از رهبران سیاسی و ده‌ها فعال کمیته‌های مقاومت متهم کردند.

عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیتی ۱۷ فوریه گذشته با تاکید بر استقلال مقامات دستگاه قضایی اظهار کرد: دستورالعمل‌ها برای بازداشت برخی افراد از سوی مقامات دستگاه قضایی صادر شدند.

همچنین مقامات حاکم در سودان به ابتکار عمل پیشنهادی کمیته‌های مقاومت برای توافق ملی واکنش نشان داده شده است.

این کمیته‌ها برای گفتگویی با حضور تمامی گروه‌های سیاسی بدون حذف یکی از آنها فراخوان داده بودند.

سودان از ۲۵ اکتبر گذشته شاهد اعتراضاتی در مخالفت با تدابیر فوق‌العاده عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش این کشور بود که از جمله این اقدامات اعلام وضعیت فوق‌العاده و انحلال شورای حاکمیتی و کابینه انتقالی بودند.

برخی گروه‌های سیاسی این تصمیمات البرهان را کودتایی نظامی خواندند.

مخالفان با اقدامات البرهان تاکید کردند، چنین تصمیماتی به منزله کودتا علیه مرحله انتقالی است که ۲۱ اوت ۲۰۱۹ آغاز شده و قرار است با برگزاری انتخاباتی در اوایل سال ۲۰۲۴ به پایان رسیده و حاکمیت میان ارتش و گروه‌های غیرنظامی و جنبش‌های مسلح که ۲۰۲۰ با دولت توافقنامه صلح امضا کردند، تقسیم شود اما البرهان چنین مسئله‌ای را رد کرد.

همچنین کمیته‌های مقاومت سودان بامداد امروز (سه‌شنبه) برای برپایی تظاهراتی تا کاخ ریاست جمهوری در خارطوم و محکومیت حملات و نقض حقوق تظاهرکنندگان فراخوان دادند.

برخی از کمیته‌های مقاومت خارطوم شامل تعدادی از فعالان در بیانیه‌های جداگانه‌ای اعلام کردند بر خلاف آنچه پیش از این اعلام شده بود که تنها تحصن‌های اعتراضی برگزار می‌شوند، در تظاهرات امروز (سه‌شنبه) به سوی کاخ ریاست جمهوری شرکت می‌کنند.

مرکز هماهنگی کمیته‌های شهر بحری در شمال خارطوم نیز در بیانیه‌ای اعلام کردند که در راستای عمل به خواست مردم و در پاسخ به حملات وحشیانه و اقدامات ضد انسانی نیروهای کودتایی در تظاهرات روز دوشنبه در خارطوم، در تظاهرات امروز شرکت خواهیم کرد.

حزب الامه سودان، بزرگترین حزب گروه‌های آزادی و تغیر نیز در بیانیه‌ای خشونت و سرکوب تظاهرات روز دوشنبه را محکوم و اعلام کرد، این اقدامات محکوم و شنیع بودند از تمامی مردم سودان می‌خواهیم از جایگاه معلمان و بانوان حمایت کرده و با تمامی اقدامات ناقض حقوق در مبارزات مسالمت‌آمیز مقابله کنند.

یک سازمان سودانی حامی زنان نیز در بیانیه‌ای تعرض به یک زن را تعرض به تمامی زنان دانست و حملات و خشونت‌ها و سرکوب و نیز تیراندازی با گلوله جنگی به زنان و مردان تظاهرکننده را یکی از راهکارهای کودتاچیان برای در هم شکستن روحیه مقاومت انقلابی‌ها دانست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سودان کمیته های مقاومت کاخ ریاست جمهوری اعلام کردند کمیته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۶۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه ملی تنظیم گری ایران با حضور مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و نهادهای ذیربط با محوریت این مرکز، رونمایی شد.

بر اساس این گزارش، طی ماه‌های گذشته، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری میزبان سلسله نشست‌هایی با موضوع نسبت‌یابی نهادهای تنظیم‌گر با دستگاه‌های حاکمیتی از دولت گرفته تا قوه قضائیه و حتی دیگر نهادهای تنظیم‌گر بود.

در این نشست‌ها که با حضور نمایندگان خود نهادهای تنظیم و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و قضائی از وزارتخانه‌های مختلف گرفته تا دیوان عدالت اداری برگزار شد، برخی چالش‌های موجود در تعامل نهادهای تنظیم‌گر با این دستگاه‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مشخص شد که برخی از چالش‌های موجود در فضای تنظیم‌گری کشور از طریق ایجاد فضای گفتگو بین خود نهادهای تنظیم‌گر قابل حل است.

بر همین اساس ایجاد یک شبکه برای کنار هم نشاندن نهادهای تنظیم‌گر با نام «شبکه تنظیم گران ایران» و با محوریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت.

به‌طورکلی دولت از محل پرداختن به این موضوع به دنبال بهبود ساختار تنظیم‌گری در کشور و رسیدن به کارآمدی بیشتر است، تا در سایه تعامل نهادهای تنظیم‌گر با یکدیگر، توسعه هم‌افزایی و جلوگیری از تداخلات اجرایی، شاهد تحقق یک دولت تنظیم‌گر واقعی در کشور باشیم.

این شبکه بستر لازم برای تعامل نهادهای تنظیم‌گر با یکدیگر در قالب یک شبکه واحد را فراهم می‌کند تا از یک طرف زمینه لازم برای حل تعارضات بین این نهادها ایجاد شود و از سوی دیگر امکان ایفای نقش دیده‌بانی بر قوانین و فعالیت‌های مرتبط با بحث تنظیم‌گری در کشور نیز فراهم شود

جمعی از نهادهای ذیربط از جمله معاونت حقوقی ریاست جمهوری، نماینده بانک مرکزی و نمایندگانی از شورای رقابت، سازمان غذا و دارو، سازمان بورس، سازمان خصوصی سازی، سازمان تنظیم مقررات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این رونمایی حضور داشتند.

کد خبر 6094958

دیگر خبرها

  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • اعتراضات دانشجویی مقامات آمریکا را رسوا کرد/ دشمن از عملیات مقاومت یمن نگران است
  • واکنش بایدن به اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • دیدنی های امروز؛ اعتراضات روز جهانی کارگر
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • فراخوان ویسی به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال
  • اعتراضات روز کارگر و مخالفت با جنگ غزه در سراسر آلمان
  • هراس وزرای اسرائیلی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • شمار دانشجویان دستگیر شده در دانشگاه‌های آمریکا به بیش از هزار نفر رسید
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد